Članice klape potaknute ljubavlju prema klapskom pjevanju, svoje slobodno vrijeme s užitkom koriste za promicanje temperamenta ljudi našeg otoka i stvaranju ugođaja starinske pjesme kakvu su njegovali naši djedovi. Glazbeni opus ove klape vrsnih ženskih glasova dosta je širok, no klapa prije svega njeguje izvorno klapsko pjevanje.

  Članice klape "Lanterna" su:
Sonja Antunović
- prvi sopran
Merica Surjan
- drugi sopran
Marija Prižmić
- drugi sopran
Mladenka Jurković
- prvi alt
Danijela Cetinić
- prvi alt
Nataša Anić
- drugi alt
Jakica Vidulić
- drugi alt
Sonja Surjan
- drugi alt

 

Klapa "Lanterna" osnovana je na inicijativu gosp. Nikše Andreisa uz pomoć maestra Dinka Fia, 1995. godine. Gosp. Ivan Salečić voditelj je klape od 1997. do 2000. godine a sadašnji voditelj je gosp. Janes Vlašić.

Iz brojnih koncerata na kojima je "Lanterna" nastupala izdvajamo koncert u katedrali sv. Marka u Korčuli (kolovoz, 2000.), koncert u Kneževu dvoru u Dubrovniku (lipanj, 2000.), susret klapa u Klisu (srpanj, 1999.) i nastup na "Vinkovačkim jesenima" 1998. godine. U travnju 2001. godine nastupom na "Međunarodnom festivalu zborova" u Veroni, klapa osvaja prvo mjesto koje je kruna dugogodišnjeg rada. Tom prigodom održava i koncert u Zeviju (Italija).

"Lanterna" nastupa na "Festivalu dalmatinskih klapa" u Omišu kontinuirano od 1996. do 2002. godine, kao i na "Susretu korčulanskih klapa" u Blatu od 1995. do 2002. godine. U ljeto 1998. nastupile su na festivalu u Biogradu, a slijedeće godine na festivalu klapa u Klisu.

23.12.2001. godine održavaju samostalni koncert u crkvi sv. Josipa u Veloj Luci i tom prigodom snimaju CD "Božićni koncert".

2002. godine nastavljaju svoj aktivni rad sudjelovanjem na otvaranju slovenskog društva "Triglav" u Splitu, nastupom na zajedničkom koncertu "Vela Luka Zagrebu" u dvorani "Vatroslav Lisinski" (lipanj 2002.), nastupom na "Luškom ljetu" kao gošće klape "Cambi" u Veloj špilji, i na "Marko Polo festu" u Korčuli (srpanj 2002.).

 

O klapi možete naći podatake i na adresi http://geocities.com/klapa_lanterna

 

 

 


velaluka.info - infogr@f tel. 020 814 144

 

 


Klapa Lanterna