Natjecanje seniorske ekipe odigravalo se kroz razne organizacijske oblike. Početkom osamdesetih bila je to jedinstvena liga Općine Korčula dok je početkom devedesetih došlo do raznih oblika natjecanja preko jedinstvene lige, otočke lige, međuopćinske lige do transformacije u današnju Županijsku rukometnu ligu.
Tijekom natjecanja na otočkom nivou u periodu od početka devedesetih do kraja sezone 1998/99. kada je odigrana posljednja sezona Međuopćinske lige Korčula, naša ekipa je od sezone 1992/93. pa sve do kraja sezone 1998/99. bila pobjednik ligaškog natjecanja.

II LIGA - JUG, NAJVEĆI USPJEH KLUBA

U sezoni 1997/98. seniorska ekipa natjecala se u II Hrvatskoj rukometnoj ligi - jug. Sudjelovale su ekipe: "Zadar", "Biograd", "Šibenik", "Drniš", "Makarska", "Metković", "Orebić" i "Vela Luka". Na kraju natjecateljske sezone u II ligi naša je ekipa bila na 6. mjestu sa osvojenih 12 bodoba . Na tablici strijelaca među 10 najboljih bila je i igračica Elma Žuvela sa postignutim 71 golom, što je bio prosjek od 5 golova po utakmici.
Važno je napomenuti i sastav koji je igrao: Ivana Mirošević, Elma Žuvela, Nada Sretenović, Ofelija Franulović, Cvjetana Tabain, Erika Milat, Neli Stipković, Ivana Bačić, Zoja Žuvela, Danijela Šeparović, Jelena Franičević, Danijela Sirovica, Zorjana Radonić, Nikolina Žuvela, Nina Franičević, Božidarka Bačić, Ivana Mirošević, Dragana Grubešić, a trener je bila Ofelija Franulović.
Zbog visokih financijskih troškova odustalo se od daljnjeg natjecanja u II ligi - jug. Svima je bilo žao, ali to je realnost života na otoku.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJSKA LIGA

Od sezone 1999/2000. redovno se održava natjecanje. U prvoj sezoni županijske lige ekipa je bila a 2. mjestu. Na tablici strijelaca, na sedmom mjestu bila je igračica Nada Sretenović s postignutih 42 gola.
U sezoni 2000/2001. osvojeno je 1. mjesto. Na tablici strijelaca, na četvrtom mjestu bila je igračica Nada Sretenović sa postignutih 90 golova, a na devetom mjestu Jasmina Bičević sa postignutih 59 golova.
U sezoni 2001/2002. završeno je natjecanje na 3. mjestu. Na tablici strijelaca, na drugom mjestu bila je Nada Sretenović sa postignutih 138 golova.

NATJECANJE ZA KUP HRVATSKE

Kup natjecanje odvija se po prijavama klubova, tako da se najprije odigra natjecanje na nivou otoka, te pobjednik dobije pehar i pravo daljnjeg natjecanja sa ekipama sa kopna. Naša ekipa natjecala se četiri godine do sada u kup natjecanju za otok i to:

  1991. godine - osvojeno drugo mjesto
  1998. godine - osvojeno prvo mjesto
  1999. godine - osvojeno prvo mjesto
  2001. godine - osvojeno prvo mjesto

Ostale godine klub nije bilo prijavljen za kup natjecanje.

PRIJATELJSKE, REVIJALNE UTAKMICE I TURNIRI

Odigrano je puno utakmica ovih karaktera. Igralo se u Hvaru, Kaštelima, Orebiću, Lumbardi, Jelsi, na Badiji, u Žrnovu, Veloj Luci.
2001. godine naša ekipa gostovala je u češkoj kod ekipe HC "Novesta" Zlin.

Kao najzapaženiji rezultat izdvojili bi turnir Dana državnosti "Vela Luka 94". Na turniru je sudjelovala ekipa RK "Split" koja je tada igrala u I B ligi Hrvatske. Naša ekipa je bila pobjednik turnira, pobjedivši ekipu RK "Split" rezultatom 18:17.

NATJECANJA ZA UZRAST MLAĐE KADETKINJE

Za ovu kategoriju igračica uglavnom se održavaju turnirska takmičenja. Na ovim natjecanjima redovito sudjeluje i naš klub. U više navrata postizani su zapaženi uspjesi, a ovdje ćemo izdvojiti slijedeće:
na turniru prvenstva Dalmacije u Pločama 22.05.1993. osvojile su 3. mjesto,
na turniru prvenstva Dalmacije u Kninu i Metkoviću, 21. i 28.05.2000. osvojile su 3. mjesto na turniru prvenstva Dalmacije u Pločama i Metkoviću, 18.04. i 05.05.2001. osvojile su 2. mjesto i stekle pravo natjecanja na turniru prvenstva Hrvatske u Labinu (Istra). Iako je to bio najveći uspjeh naše ekipe u ovoj kategoriji natjecanja, zbog nedostatka financijskih sredstava nije se putovalo u Labin.

U ekipi su djevojke rođene 1988. godine i mlađe: Petra Radić, Ana Šeparović, Marija Suton, Katarina Bikić, Ivana Anić, Maja Andreis, Ana-Marija Tabain, Nina Andreis, Mia Oreb, Tina Dragojević, Ingrid Dragojević, Sanda Tasovac, Tihana Radić i Marija Šeparović. Trener je Ofelija Dragojević.

 

 
 
2/3
 

 

velaluka.info


Uvod
Rezultati kluba
Sezona 2002./2003.
"Dan rukometa 2003."